Ce inseamna “Nu”? Filosofia de balta

19 mai 2007

 

 

 

 

Iesiti de sub lantul comunismului ce a impiedicat atata amar de vreme afirmarea si dezvoltarea personalitatii a sute de mii de oameni,consider ca ne-am trezit intr-o perioada care se afla in zodia negatiei.

Ce inseamna Nu? Nu inseamna refuzul meu de a ma complace intr-o anumita situatie,refuzul meu de a fi controlata si dorinta mea de a avea o anumita pozitie.

Nu reprezinta o cale de a fi original.Astazi se cauta sa fii cat mai nonconformist,sa iesi in evidenta,sa te revolti impotriva banalitatii;tocmai aceasta dorinta de a fi cat mai expresiv,aceasta revolta impotriva liniilor drepte conduce la acceptarea unei altfel de banalitati.

Nu reprezinta cheia catre Da deci,acest binom este perfect simetric pentru ca orice afirmatie apare intr-o negatie si invers,orice negatie apare intr-o afirmatie.Dar pe cat de multe oportunitati poate sa deschida Nu,pe atat de multe poate sa si inchida.Nuare doua taisuri,inchide si deschide!

O gramada de tineri se revolta impotriva tineretii.Vor cu disperare sa-si contureze cat mai repede formele insa sfarsesc precum un sir de ardei iuti pusi la uscat pe sarma.Acesta este rezultatul unui Nu copiat.Astfel de cazuri pot fi intalnite zilnic in diferite localuri publice,la facultate sau locuri precum treptele din fata Teatrului national Bucuresti.

Dar la un moment dat se va spune din nou Nu si iar o revolta pentru afirmare,pentru exprimare.De fapt,asta consider ca inseamna Nu:dorinta perpetua de schimbare.Nimic nou.Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X